MARCHISIO: “JUVE, TA HEM KLOPP OCH POGBA!”

Hur mycket Marchisio verkligen är juventino förstår man när man läser igenom gamla artiklar och intervjuer med honom och igår så blev han på nytt intervjuad av Tuttosport om bland annat sitt liv i bianconero och intrycket är det samma.

“Mitt första verkliga minne är kanske målet av Roberto Baggio på Milan, på en nick när han hoppade mellan Baresi och Costacurta (den 30 oktober 1994) och den såg jag när jag bara var 8 år gammal och det var säsongen där Lippi vann sin första Scudetto med Juventus.

Som liten så var jag ofta på Delle Alpi och jag minns vissa matcher i Uefacupen med en dimma som skrämde en. Sen 1999 så började jag med att vara bollkalle på stadion och den första matchen som jag var där var den avgörande matchen i Uefa mot Udinese, sen så gick Juventus vidare i Intertotocupen…

-Om nu Juventus skiljer sig från Allegri, vilken tränare ser du då i bianconeri?

“En som jag tror man inte kan få: Jürgen Klopp. Jag bara älskar den tränaren och hans spel, hans sätt att se på fotbollen. Han hade gjort mycket väl för den italienska fotbollen. Men om Allegri stannar kvar så ser jag inget fel i det för det är en tränare som alltid vinner och det är inte lite bara det.”

-Har du sett många matcher med Juventus?

 “Praktiskt taget alla!”

-Vilka spelare drömmer du som tifoso till Juve att man köper in?

“Detta är en svår fråga. Låt se…en som har imponerat mycket på mig är De Jong men har redan valt sin nya klubb. Jag hade mycket gärna velat se De Bruyne eller Hazard i Italien, men det ser svårt ut. Så jag säger Paul Pogba, det hade helt enkelt varit magnifikt, dels för att Juventus verkligen behöver en mittfältare som pressar på framåt.

Och sen, ärligt talat, jag har aldrig förstått varför han valde att gå till Manchester United där han redan varit: jag kan förstå om det handlar om pengar men om det handlade om en egen personlig evolution i sin karriär så hade jag valt Spanien om jag hade varit i hans kläder.”

Den perfekta gåvan för dig själv, dina käraste, dina vänner och alla vänner som du bryr dig om! Visa hela världen vilket lag du älskar och är för evigt trogen.❤


Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0