DEN MÄNSKLIGA SIDAN AV CRISTIANO RONALDO

Cristiano Ronaldo har ju erövrat oss alla och det tog inte lång tid för honom att göra det, Massimiliano Allegri lovordar honom varje gång han får tillfälle till det och även i går kväll i samband med presentationen av sin nya bok: ”Han är starkare än andra, mentalt sett. Varje dag finner han personliga mål och han finner dem inom sig själv.”

”För en spelare som vid 34 års ålder har vunnit allt som går att vinna så är det nog tillräckligt svårt att finna nya mål, nya motiv, men han under denna aspekt är helt enkelt omänsklig. Han sätter sina uppsatta mål och är fullständigt klar över vad han vill göra för att nå dem och ger på plan den rätta elakheten som behövs inom fotbollen och det är nästintill otroligt.

Vi har alla mycket att lära oss av honom, även jag har gjort det, för det händer inte varje dag i livet att du får möjligheten att få träna den bäste spelaren som finns i världen. I lördags så spelade vi en liten match oss emellan. Han roar sig kungligt men det som roar honom som mest är att vinna den med.

Den som inte är lika bra kommer kanske aldrig att nå dit på den nivån, så den som är duktigast måste vara ödmjuk och inte försätta de svagare i några svårigheter och det gäller såväl inom fotbollen som i livet och Ronaldo på detta är en mästare.”

Portugisen har berättat att det inte alls är lätt att på denna höga nivå vara både human och samtidigt en fotbollsspelare: ”Folket dömer dig hela tiden: Nu är han slut, han är 33, 34, 35 år gammal, han borde lägga av.”

Och då vill du bedöva dem med: ”Jag finns här än.”. Jag tror inte de tänker på att jag är en robot men de ser mig som en som aldrig har några problem, att jag aldrig kan vara trist eller ledsen.”

Den före detta mästaren I Real visar upp en human sida och han trivs som bara den i Turin där han funnit en idealisk omgivning för att fortsätta med att vinna, vilket han ju lyckades med även om Champions till slut bara blev en hägring men där portugisen ändå hade den absoluta huvudrollen bland spelarna i bianconeri, speciellt från åttondelsfinalen och framåt.

Hans värdering om hur han trivs i Turin och som han själv har sagt, har varit och är en succé: ”Jag har anpassat mig på ett helt perfekt sätt. De har sett att jag inte är en som bara säljer luft och Cristiano är den han är för han tar hand om sig. En sak är att prata, en annan är att göra. Varför har jag vunnit fem Guldbollar och fem Champions?”

Så vi vet mycket väl att Ronaldo inte bara är en som säljer luft men som också är ett verkligt fenomen. Hoppet om att få se honom lyfta pokalen med de stora öronen finns kvar och speciellt med Juves nya tröja.

Cristiano, uno di noi!
❤🦓🏆

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, liten som stor, det spelar ingen roll, för det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *