ROMA-JUVENTUS 2-0

ROMA – JUVENTUS 2-0
MATCHEN SETT FRÅN 0 TILL 10

Ingen gillar att förlora, ännu mindre mot en historisk rival som Roma även om dessa sista poäng inte har någon som helst betydelse för målet i sig är ju redan nått. Juventus åkte hem med en förlust som kanske inte riktigt speglade matchen, främst med tanke på den strålande första halvleken.

NOLL – som Ronaldos mål, den argaste spelaren på plan av bianconeri. Nu är det för honom näst intill omöjligt att bli årets skyttekung men kan dock nöja sig med att ha vunnit två troféer under sin första säsong i bianconeri.

ETT – som antalet veckor som återstår till den stora festen på Stadium men också veckan som saknas innan vi alla får veta vem som kommer att träna Juventus nästa säsong.

TVÅ – som insläppta mål, två poäng mindre jämfört med förra säsongen, för första gången så är saldot negativt.

TRE – som de riktigt stora möjligheter som bianconeri hade i den första halvleken men Mirante stod för en fantastisk prestation.

FYRA – för polemiken kring Ronaldo-Florenzi, en polemik som inte bara är löjlig men också utan motiv. Det är sånt som händer på plan, onödigt av Florenzi att börja prata om att vissa tror att de kan göra vad de vill på plan bara för att man är en som vunnit Guldbollen. Trams.

FEM – till Juventus sista tjugo minuter där ljuset släcktes helt, en total blackout och två insläppta mål, helt i linje med de som man släppte in mot Torino och Fiorentina.

SEX – till Ronaldo som slogs och kämpade men som inte var avgörande på det sättet som vi är vana vid. Han halade trist ner flaggan för titeln som årets skyttekung och det ska till mer än ett mirakel om han kan nå det nu.

SJU – till Dybala. Kanske den bäste i anfallet igår. Han måste spela mer som igår, snabbare, fler insättningar men jag förstår inte varför han inte längre lyckas med sina så utsökta dribblingar.

ÅTTA – till Emre Can, en härlig prestation på mittfältet. Tysken är en fast punkt i detta Juve och det är de andra som ser ut att ha slut på bensin i tanken.

NIO – till den inställningen som Juventus hade i början, många fina kombinationer och flera målchanser i rad, synd att detta Juventus bara orkar med en halvlek innan det roliga tar slut.

TIO – till alla de som tror att det inte är lätt att vinna, alla de som hyllar de som i år vunnit både Scudetton och Supercoppa Italiana, alla de som fortfarande har kvar denna vilja att vara positiva oavsett vem som kommer att träna Juventus nästa säsong. En cykel födds och dör men Juventus förblir alltid Juventus, och det måste vi alltid påminna oss själva om. Detta Juventus, som har vunnit åtta Scudetton i rad, låt oss komma ihåg det varje år, för man suddar ju alltid ut det förgångna men det gör man i augusti och inte i slutet på säsongen.Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *