Andrea Pirlo, Juventus framtida tränare?

ANDREA PIRLO, NY TRÄNARE FÖR U23?

Skillnaden mellan det eko som tränarfrågan för Juventus skapar när det handlar om Juventus U23, är ju väsentlig. Serie A och Serie C, två olika världar men med Juventus som en gemensam nämnare.

Även tränarfrågan för U23 är samma som för den med A laget, man har ännu inte funnit en lösning. Vad det gäller U23 så är osäkerheten ännu större där eftersom den nuvarande tränaren Mauro Zironelli har ett kontrakt som håller på att gå ut och allt pekar på att man inte har några som helst avsikter att förnya det med honom.

Så även för U23 så ryktas det hit och dit om vem som kan ta över rollen som tränare och bland alla dessa så finns det främst en som börjar få en fast fot.

Säkert handlar det om en av de mest kända av alla då det handlar om en av de starkaste spelarna i Juventus historia och även inom den italienska fotbollen: Andrea Pirlo.

En fascinerande hypotes som får en att tänka på Pep Guardiola och Zinedine Zidane, först stjärnor i Barcelona och Real Madrid på plan (båda jämförbara med Pirlo för deras tekniska färdigheter) och därefter tränare först för Barcelona B och Castilla (Reals andralag) och till slut vinnande tränare med respektive A-lag.

Och båda är och har varit ett önskeobjekt för Juventus efter Allegri, men en är svår (Guardiola) och en är omöjlig (Zidane). Men kanske har vi redan nu, i vårt eget hem, en framtida tränare för framtidens Juventus…

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

 

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0