Vem är den svenska fotbollsspelerskan som har förhäxat alla juventini?

Hon har på den senaste tiden stulit scenen från den mycket mer kände Cristiano Ronaldo, men detta handlar inte bara om en mästare eller rättare sagt, en mästarinna, för den här tjejen är en obestridd stjärna inom den italienska damfotbollen, hon är dessutom svenska och jättevacker: Hilda Petronella Ekroth!

Här firar Petronella Scudetton i Serie A!

Vem är då denna Hilda Petronella Ekroth?

När jag över en espresso på baren här i Italien diskuterar med mina juvevänner om Juventus så får jag ofta frågan; ”Du som har bott i Sverige….den där Ekroth, ”chi è quella gnocca galattica?” (vem är den där galaktiska godingen?) Inte ens en fråga om Ronaldo, Allegri eller Dybala…nej, man vill veta mer om henne än någon annan bianconero….say no more.🤣

Att vi italienare är svaga för nordiska skönheter är ju ingen hemlighet, har ju själv varit gift med en sådan, och bär hon dessutom på Juventus tröja så är det ju för oss italienska juventini något alldeles extra att vila ögonen på.

När man tittar på bilderna av henne på hennes Instagram så får det många italienska män att tappa andan ett slag: ögon som is, blont hår och ett fängslande sensuellt leende som även har gjort henne till en mycket omtalad och uppskattad kvinna här i det fotbollstokiga Italien. Hon syns överallt idag, i alla tidningar och tidskrifter, man pratar också om henne på TV.

Ändå är det inte om en modell vi pratar om, inte ens en berömd skådespelerska. För detta handlar om fotbollsspelaren och en riktigt duktig sådan, Hilda Petronella Ekroth, en nordisk skönhet som på plan agerar som en äkta viking. Hon har förhäxat alla juventinis hjärtan, och om du är nyfiken på varför det har blivit så ligger svaret just här.

Född i Göteborg, Sverige, 1989, Hilda Petronella Ekroth är en av de kvinnor som direkt fastnar på näthinnan. Och det inte bara för hennes perfekta figur, hennes söta ansikte, men framför allt, och inte minst, för hennes enorma färdigheter på plan, värdig sin manliga motsvarighet, CR7!

Vem har sagt att fotbollen bara är en sport för män? Den vackra Hilda är ett levande bevis på att man som kvinna verkligen kan slå igenom i en sådan maskulin sport som fotboll och samtidigt ändå bevara sin kvinnlighet, en kvinnlighet som har gjort att man idag i Italien inte bara uppskattar hennes talang på plan, för det gör man verkligen, men som också har gjort att hon redan har fått en alldeles speciell plats i varje juventinos hjärta.

Under träningen, alltid med ett leende!

Hon kommer från en familj där sporten är en vardag. Tänk, hennes bror Oliver, är även han en fotbollsspelare och även han en stor talang (Degerfors IF i Superettan)! 2018 så var det hon som var den stora stjärnan på bianconeris spelarmarknad, en riktig stor stöt för försvaret.

Hilda Petronella Ekroth: den vackra fotbollsspelaren är mycket aktiv på det sociala nätverket, mer än de andra tjejerna i Juventus Women. Hon använder främst Instagram för att dela med sig av sitt privatliv, där man kan se bilder med henne vid sidan om sin pojkvän, det finns även många bilder på barn, trots att det inte är officiellt att hon själva har några. Från de bilderna som hon lägger upp, så ser man tydligt att det handlar om ett mycket sammansvetsat par, både i hemmet som på deras resor, en sak som hon verkligen ser ut att älska.

Hennes pojkvän verkar vara hennes största och främsta tifoso och som självfallet stöder henne i hennes liv som professionell fotbollsspelare. Hjärtat i den så duktiga och sensuella Hilda, är nog som lyckligast när hon är på plan, med ett hjärta som slår extrahårt för Juventus!

Karriär:
Ekroths moderklubb är Rödsle BK ifrån Oskarshamn där hon är uppväxt. Därefter spelade hon två säsonger för Östers IF. Inför säsongen 2008 värvades Ekroth av Linköpings FC, där hon också spelade två säsonger. Hösten 2009 lånades hon ut till samarbetsklubben Linköping Kenty. Hon har även spelat i Jitex BK och Tyresö FF. Från 2013 till 2015 spelade Ekroth i Hammarby IF.

2016 skrev Ekroth på för Djurgårdens IF. I december 2017 förlängde hon sitt kontrakt med klubben.

Den 17 juli 2018 värvades Ekroth av italienska Juventus Women som back och det är vi alla lyckliga över.

Hon har dessutom spelat i det svenska landslaget, 7 matcher med U17 och 25 med U19.

Hilda Petronella Ekroth, uno di noi!
🦓❤

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, liten som stor, det spelar ingen roll, för det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *