Moise Kean berättar

Jag led tillräckligt som liten, det var inte lätt, jag hade inte samma lätta bakgrund som de allra flesta grabbarna”

”Och det är för detta som jag ibland tänker på hur tursam jag egentligen är och att jag idag har allt det som jag har. Jag tackar Gud varje morgon. Mitt första minne med en fotboll är i Asti, på oratoriumet. Vi spelade turneringar på en asfalterad plan, om du föll så gjorde du dig riktigt illa.

Matcherna var intensiva och varje spelare var tvungen att betala 10 euro. En gång var jag så desperat att jag stal bollen från prästen.

När du spelar fotboll på det här sättet så lär du dig att ha den där riktiga hungern för att spela. Du lär dig att fotbollen är som livet, det går upp och ner. När du växer så blir också angreppen tuffare och hårdare under träningarna, så pass att de av Giorgio Chiellini inte skrämmer dig längre.

En gång så försökte jag frigöra mig från honom med ett tricks och han slog till mig utan nåd. Nu tränar jag tillsammans med mycket starka spelare men tänker alltid på grabbarna i oratoriet för det är där som allt började. Mitt liv har förändrats när jag debuterade med Juventus vid 16 års åldern.

Jag tränade sen ett tag med A-laget. Mot Pescara så sade tränaren till mig att värma upp och jag trodde inte mina öron. Matchen höll på att ta slut och vi ledde med 3–0.

Jag trodde allt hopp var ute men sen i den 80:e minuten så trädde jag in på plan. En otrolig emotion, alla applåderade mig. Jag tänkte ett slag på alla de matcher som jag spelade på Don Bosco och att jag från och med skulle spela ihop med spelare som Buffon, Dybala och Marchisio.

Jag har aldrig tidigare känt en sådan stark emotion i mitt liv. Allt detta var en gåva från Gud. En del av Gud, den andra gatan. För gatan lär dig att vara en man, att förstå meningen med livet och att förstå allt det som omgärdar en, på gott och ont.”

Källa: Moise Kean till The Players’ Tribune

Moise Kean, uno di noi!
🦓❤

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, liten som stor, det spelar ingen roll, för det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *