Dagens Juvenews, tisdagen den 7 maj 2019

PÅ LÖPSEDLARNA:

Ansikte mot ansikte med Agnelli närmar sig
ALLEGRI PÅ SJU DAGAR
Men även PSG dyker upp…
Ett uppklarande möte mellan klubben och tränaren som har ett år kvar på sitt kontrakt.

Conte
Återvänder och vinner
”Roma, just nu säger jag nej, jag vill genast ha ett topp projekt.”
Inter är närmare
”De som vill ha mig vet att deras idéer måste gå ihop med mina.”

Här är Ibra
”JAG ÄR MED MAX”
I jämförelsen mellan ”fint spel” och ”resultat” så sade Zlatan sitt: ”Det enda som räknas inom fotbollen är att vinna.”

CAIRO UTMANAR AGNELLI
Toros president attackerar innan han reser till Madrid där han kommer att träffa representanter för 35 europeiska fotbollsförbund: ”De vill skapa ett Champions för några få utvalda, det är skamlöst, en skandal. Det är ett illdåd. Någon vill döda fotbollen för att öka på sin egen omsättning.”

Från Dybala till Pogba: alla möjliga rörelser av bianconeri både på ingång och utgång
SUPERMERCATO JUVE
Listan innehåller 13 spelare som ska köpas och 6 som ska säljas: vi värderar en för en.


ÖVRIGA NYHETER:

Carlo Porceddu, numera pensionär

* Carlo Porceddu, före detta federala åklagare FIGC: ”Vi tog inte bort Scudetton från Juve 2006 för det fanns inga anledningar till det. De sportsliga domstolarna gav inte Inter den Scudetto. Sen kom Guido Rossi och kallade på sina vänner och gjorde allt på egen hand. Ett allvarligt misstag.”


* Gazzetta dello Sport: ”Inom kort mötet mellan Agnelli och Allegri: mest troligt är att man förlänger. I bakgrunden finns PSG med ett mycket frestande erbjudande: 15 miljoner euro om året.”

* La Repubblica: ”Icardi, ny stil och som letar efter en ny framtid men inte utomlands: Juve förblir ett alternativ.” Wanda Nara: ”Ett enda beslut kan förändra allt.”

* Gazzetta dello Sport: ”Antonio Conte: ”Under mina tre år i Juve så gav jag allt. Jag minns mitt löfte som jag gav till Agnelli: ”Målet är att återvända på taket i världen.” Roma? Just nu är det ett nej.”

* Corriere di Torino: ”Zaniolo, ett steg framåt. Paratici lanserar anfallet på talangen i Roma. Spelaren, på diskotek bekände för sina vänner: ”Vem vill inte gå till Juventus?”

* La Stampa: ”Det nya Champions kommer att dela på fotbollen: fasta poster, promotioner och degraderingar, matcherna under veckoslutet. På den ena sidan av barrikaden finns de stora klubbarna, på den andra de medium/små.”

* Corriere dello Sport: ”Det blåser krigsvindar om det nya Champions.”


Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!


Del Piero med Massimo Giletti

* Massimo Giletti, programledare TV RAI, juventino: ”Jag undrar varför Pjanic, Cancelo och Alex Sandro under dessa sista matcher inte verkar bry sig alltför mycket medan Ronaldo inte ger efter en enda centimeter?”

* Antonio Conte: ”Det var jag som föreslog mig själv för Agnelli. Juve påbörjade en väg tillsammans med Allegri. Just nu nej till Roma, Inter och Milan. Jag vill bara gå till en klubb om jag kan vinna något med dem. Juve? Vem vet…”

* Fabrizio Biasin, chefredaktör Libero: ”Allegri vill ha Icardi. Paratici jobbar på för att ta honom till Turin.”

* Sergio Porrini, före detta Atalanta och Juventus: ”Atalanta i Champions? Det vore som en triplett för Juve eller Barcelona. Gasperini kan även göra bra ifrån sig i ett stort lag.”

* Gianluca Zambrotta: ”Jag kan inte se Icardi Juventus.”

* Aldo Serena, f.d. Inter: ”Tränare för Inter? Med Conte så blir det obligatorisk att ändra på halva laget. Allegri är en ”soft” lösning.”


EN DAG SOM DENNA:

The one and only…

* Idag säger vi grattis till Adriano Bonaiuti som fyller 52 år. Debuterade den 08.04.1990 i Juventus-Cremonese 4–0 (Serie A). 2 säsonger men bara 1 match med Juve.

* 2006 så spelade Adrian Mutu och Patrick Vieira sin sista match med Juve.

* 2006 så gjorde Zlatan Ibrahimovic sitt allra sista mål för Juve.


Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *