Dagens Juvenews, söndagen den 5 maj 2019

PÅ LÖPSEDLARNA:

Fenomenet i Juve
AIR CRISTIANO
Detta är varför han lyckad med att göra mål i luften
Den sista akrobatiken i derbyt
Biofysikern: ”Han använder benen som en fallskärm”

Stora manövrar för 2024: i morgon i Madrid möte mellan de europeiska klubbarna
NYA CHAMPIONS; DET BLIR EN KROCK
ECA och Uefas planer favoriserar toppklubbarna men ländernas egna fotbollsförbund är emot

INGET OM JUVE…

ALLEGRI-AGNELLI
MÖTET

Exklusivt, detta är vad presidenten och tränaren kommer att säga: Max kommer att be om att man höjer på nivån vad det gäller kvalitén. Optionerna på marknaden fastslagna på Paraticis lista genom att köpa Pogba, Rabiot, de Ligt, Ndombele, Isco och James.


ÖVRIGA NYHETER:

GLAD 5 MAJ TILL ER ALLA DÄRUTE!

* Corriere dello Sport: ”Manchester City till anfall för Cancelo. Överraskningen är att Juve inte stänger dörren: med ett erbjudande runt 60 miljoner euro så kan bianconeri vackla.”

* Corriere della Sera, Mario Sconcerti: ”Det nya Champions kommer man att spela under veckoslutet, matcherna i mästerskapet på onsdag. Följderna: det verkliga mästerskapet vore det europeiska…”

* Il Giornale: ”I väntan på mötet Allegri-Agnelli. Det finns fler skiljaktigheter än likheter med Nedved och Paratici, detta är varför Conte låter sina andra uppvaktare vänta med svar.”

* La Stampa: ”Ronaldo vill ha titeln som skyttekung: bara John Charles lyckades med det första året. Det är sällan en juventino blir en skyttekung, den sista var Del Piero.”

* Corriere di Torino: ”Torinos president, Cairo: ”Synd att vi inte vann, Ronaldo gjorde ett stort mål. Juve kommer att ära mästerskapet ända till slutet.

* Corriere dello Sport: ”Inter utmanar Juve för Chiesa. Conte i Pole positionför att ta över efter Spalletti.”

* Rai Sport: ”Juve har kommit med ett erbjudande för Chiesa, förutom Orsolini så lägger man ca 70 miljoner euro på tallriken.”

IDIOTEN

* Corriere della Sera: ”Juventus visar hur man gör som genast aktiverade sig. Man kastade ut tifoson som härmade ett flygplan under derbyt. Han kommer att bli avstängd för livet med ett Daspo.”


Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

 


Florentin Pogba tillsammans med sin bror, Paul

* Florentin Pogba: ”Min bror? En dag kan jag säga att han går dit, nästa att han i stället går dit, vem vet? Jag vill bara att han ska spela.”

* Madrid, Zidane: ”Pogba? Idag så är han en spelare i United. Vi får se vad som händer i slutet på säsongen. Jag kommer aldrig mer att prata om Pogba ända tills han blir vår spelare.”

* Demetrio Albertini, presidenten för spelarförbundet och f.d. Milan: ”Om vi tänker på Juventus som alla dessa år vunnit mästerskapet så betyder det att vi internt har ett problem med konkurrensen.”

* Luca Calamai, journalist: ”Du kan inte tro att du vinner Champions bara för att du har en som Ronaldo i laget. Icardi till Juve? Jag föredrar en annan anfallare men bytet med Dybala kan vara en bra affär för alla de inblandade.”

* Franco Selvaggi, chefen för Italiens U16: ”Kean? Jag sade redan för några år sedan att han kommer att få en stor framtid. Han kommer att stanna i Juve, han är ett fenomen…men det var ju även Balotelli.”

Tony Damascelli, journalist: ”En pärla för grisen, Juventus förtjänar inte en som Ronaldo i sitt lag.”


EN DAG SOM DENNA:

Domenico Marocchino

* Idag säger vi grattis till Domenico Marocchino som fyller 62 år. Debuterade den 19.09.1979 i Juventus-Raba Vasas Eto 2–0 (Europeiska cupvinnarcupen). 5 säsonger, 137 matcher och 12 mål med Juve.

* Idag säger vi grattis till Juan Pablo Sorin som fyller 43 år. Debuterade den 30.08.1995 i Avellino-Juventus 1–4 (Coppa Italia). 1 säsong och 5 matcher med Juve.

* Idag säger vi grattis till Emanuele Giaccherini som fyller 34 år. Debuterade den 11.09.2011 i Juventus-Parma 4–1 (Serie A). 2 säsonger, 56 matcher och 6 mål med Juve.

* 2014 så spelade både Federico Peluso och Fabio Quagliarella sin sista match för Juve.

* 2015 så gjorde Carlos Tevez sitt sista mål för Juve.

* 2002 så blev Juventus matematiskt Campione d’Italia (26° Scudetto).

* 2013 så blev Juventus matematiskt Campione d’Italia (31° Scudetto).

* 2014 genom att slå Atalanta så uppnådde Juve sin 31:e seger i mästerskapet: det är nytt rekord för hela Serie A.


Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0