JUVENTUS – TORINO 1-1

JUVENTUS – TORINO 1-1
MATCHEN SETT FRÅN 0 TILL 10

Ett oavgjort som kunde blivit en förlust, inte så mycket för prestationen men mer för att man var ouppmärksam och den alltför lätta inställningen som bland annat har karakteriserat de sista två matcherna, de mot Fiorentina och Inter och nu också Torino. Ett derby som än en gång visar hur modigt Juventus är och ett hjärta, som en tjur vill någon kanske säga, men jag föredrar att säga som en zebra.

Här nickar Ronaldo in kvitteringen

NOLL – åt att man lämnade Cristiano Ronaldo alldeles för ensam. Den portugisiske mästaren behöver stöd, mer än någonsin nu för vi känner ju alla till hans duell med Messi och i år (och det är inte hans fel) så håller han på att förlora den. Portugisen kanske inte upplever sina bästa stunder just nu men man måste stödja honom, på och utanför plan. Laget har ju nått sitt mål och det hade varit på sin plats att hjälpa honom att nå sin.

ETT – som den ouppmärksamhet som man visade upp igår, tungt att behöva släppa in ett mål på det här sättet, frukten av individuella misstag men också tack vare en felaktig attityd.

TVÅ – som Juventus oavgjorda resultat i rad; Inter och Torino, det var ett tag sen det hände, två identiska matcher med mål som kom till på grund av egna misstag i den första halvan av matchen för att sen se en andra bättre andra halvlek av Juve där än en gång Ronaldo såg till att man undvek en förlust.

TRE – som de anfallare som saknades igår, Dybala, Douglas Costa och Mandzukic, ett anfall som i stort sett var halverat med Allegri som än en gång fick klara sig med det han hade till förfogande.

FYRA – till den ytlighet som man visade upp vid Torinos mål, ett misstag som starkt påminner om matchen mot Genoa där hjärnan inte alls var inkopplad, inget allvarligt i sig, men kan vara en lektion för framtiden.

FEM – till Bremer som totalt tappade Ronaldo och såg till att Granata missade möjligheten att ta hem en historisk seger som även hade tillåtit dem att slåss om en plats i Champions. De enda som blev nöjda med resultatet är ju Inter, Roma och Milan.

SEX – till mittfältet som var ett ovanligt sådant igår. Bianconeri befinner sig i ett nödläge när det gäller mittfältet och det gjorde att de som spelade igår inte stod för en speciellt bra prestation. Man måste förstå alla dessa problem som finns med tanke på framtiden för man kan ju inte använda sig av sju spelare som samtidigt spelar på både mittfältet och i anfallet.

SJU – till Spinazzola, ett härligt derby för honom, en bra prestation, även om vi inte befinner oss på samma nivå som mot Atletico. Hoppas det kommer, men han stod för en fin assist, är snabb som bara den och om detta är den Spinazzola som vi kommer att få se mer av i framtiden så kommer han säkert att få en plats i detta Juve, sen får vi se om det blir som startspelare eller från bänken.

ÅTTA – till Torinos mästerskap, ära och förtjänster åt en motståndare som håller på att genomföra ett stort mästerskap. En enda förlust borta är ju ett bevis på att de har ett seriöst projekt på gång, med en president som är duktig och det oavsett om man gillar honom eller inte.

NIO – till Ronaldo. Vad mer kan man säga om den här fotbollsspelaren som aldrig ger upp, som aldrig sparar på sig själv, som alltid är där när det behövs och det ända från början på säsongen. Man kan ju inte begära att han ska röra sig som en tjugoåring men han fortsätter trots det, att göra fansen hänförda och om du lämnar en ledig kvadratmeter åt honom så är han genast där för att slå till med sina fruktansvärda hårda skott som kan straffa motståndarlaget, detta även i den 90:e minuten efter en tuff och jämn match när alla är helt slutkörda.

TIO – till publiken på Allianz igår som för en gångs skull lade rivaliteten och hatet åt sidan och bjöd på en härliga sida i sportens långa historia. Juventus publik ärade minnet av Superga och därigenom även Torinos långa ärorika historia som klubb. Hoppas det är början på något nytt och att de en gång kommer att hedra våra egna stupade i Heysel. Fansen till bianconeri gjorde en stor, en jättestor gest, de sträckte fram en hand och man kan bara hoppas att många tar emot den.Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *