Dagens Juvenews, lördagen den 4 maj 2019

[drawattention]

PÅ LÖPSEDLARNA:

CR7 punkterade Toros drömmar
Man hann ifatt Granta i den 84:e minuten med mål av den sedvanlige marsianen.
Ronaldo gör 601 mål och hämtade upp Lukics ledningsmål (1–1)

Mazzarri och den snuddade fjärdeplatsen: ”Vi funderade på det ett tag.”

Idag är det 70 år sen tragedin med Grande Torino ärade av rivalernas Curva.
Banderoll Juve för Superga: i derbyt oavgjort och fred

Toro smekte drömmen om derbyt
Ronaldo släckte den i den 84:e minuten (1–1)
SEN FINNS CRISTIANO
Lukic låg bakom ledningsmålet
CR7 svarade som bara en mästare kan

Hyllningen av fansen till Juve åt de stupade i Superga.

Allegri och Adani, de klarade upp det hela på TV

CR7 STOPPAR ETT STORT TORO

Granata nära bedriften i derbyt: Lukic gjorde mål, sen bra kontroll av matchen med få målchanser på Sirigu men till slut så skänkte Ronaldo med en extraordinär spänst en annan kvittering för Juve.


ÖVRIGA NYHETER:

Några bilder från Derbyt

* Juventus Sverige: ”Tidningarnas spelarbetyg; Pjanic en besvikelse, Ronaldo och Spinazzola bäst i bianconeri: SZCZESNY 6, SZCZESNY 6, BONUCCI 5.5, CHIELLINI 6, SPINAZZOLA 7, CUADRADO 5 (MATHEUS PEREIRA u.b), PJANIC 4, MATUIDI 6, BERNARDESCHI 5.5 (DE SCIGLIO), KEAN 6, RONALDO 7, ALLEGRI 6.”

* Gazzetta dello Sport: ”Juve trötta, en tom bänk med bara försvarare och barn är en nödsignal, frukten av för många skador och av en förberedelse som måste ses över.”

* Gazzetta dello Sport: ”Chiellini riskerade verkligen på Nkoulu. Sirigu-Ronaldo: det var inte straff. Orsato var mycket uppmärksam, Rincon och hans gula kort som ledde till avstängning helt ok.”

* Gazzetta dello Sport: ”Ronaldo gör 601 mål. Bara den bäste slår…den bäste. Portugisen kör om Messi vad det gäller mål för klubbar.”

* England, Sun: ”Cuadrado, adjö till Juve. Watford och West Ham följer honom. Även Milan, Sevilla och Valencia gillar den före detta spelaren i Chelsea.”

* La Repubblica: ”Kontakterna med Juve för att sälja Icardi fortsätter. Det finns 3 hypoteser: byte med Dybala (som vägrar), eller med Kean. Eller med miljoner. Juve erbjuder 60, Inter kräver minst 80 miljoner euro.”

* La Repubblica: ”Marotta har träffat Antonio Conte, Zhang har gett grönt ljus men Lippi avråder Conte från att gå till Inter.”

* Spanien, Marca: ”Ronaldo: ”I Madrid så sade de till mig att komma hem igen. Jag har gett mycket åt Real Madrid och Real Madrid gav mycket åt mig. Jag behandlades väl i Spanien.”


Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

 


Matchen kan börja

RÖSTER FRÅN OMKLÄDNINGSRUMMEN:

* Allegri: ”En förlust vore orättvist. Automatisk förlängning om man når 50 % av de uppsatta målen? Det är lika falskt som pengarna i Monopol.”

* Spinazzola: ”Efter segern av mästerskapet så saknar vi hungern. En snygg krossboll men måste bli ännu bättre på det. Jag hade chansen att göra några mål men missade det otroligt nog.”

* Allegri: ”Vi släppte in ett mål som höns men vi gör bra ifrån oss med samma spelare. Pjanics säsong har varit positiv. Ronaldo finner motivationer för sig varje dag.”

* Spinazzola: ”En underbar kross? Jag lade den där i mitten, sen gjorde Ronaldo resten. Efter en korsbandsskada så behöver man ett år för att komma tillbaka, det har jag själva fått uppleva. Jag drömde om Juve, nu är jag mer än nöjd.”

* Chiellini: ”Det här laget har både hjärta och själ och det visade vi upp. Ronaldo och Messi som Nadal och Federer.”

* Mazzarri: ”Det bästa Toro i år men Juve har ett fenomen mer.”

* Pavel Nedved: ”Allegri har ett kontrakt med oss så han kommer att stanna. Aldrig hat i derbyt i Turin.”


EN DAG SOM DENNA:

Rubén Ariel Olivera da Rosa

* Idag säger vi grattis till Lorenzo Granaglia som fyller 59 år. Debuterade den 31.05.1978 i Juventus-Taranto 3–1 (Coppa Italia). 1 säsong och 1 match för Juve.

* Idag säger vi också grattis till Ruben Olivera som fyller 36 år. Debuterade den 13.11.2002 i Dinamo Kiev-Juventus 1–2 (Champions League). Med Juve 6 säsonger, 39 matcher och 4 mål.

* 1958 så blev Juventus matematiskt Campione d’Italia (10:e Scudetton och första stjärnan).

* 2006 så publicerade man de första telefonavlyssningarna från Calciopoli

* Juventus blev matematiskt Campione d’Italia (32:e Scudetton utan att ens spela: Roma förlorade i Catania med 4–1 och kan inte längre nå eller gå förbi bianconeri i tabellen.


Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0