INTER – JUVENTUS 1-1

INTER – JUVENTUS 1-1
MATCHEN SETT FRÅN 0 TILL 10

 

En poäng, något vi juventini inte gillar precis, speciellt med tanke på hur vi vunnit alla de andra direkta mötena under säsongen, men om du redan har vunnit mästerskapet så får man väl nöja sig med BARA en poäng och ändå vara nöjda med lagets prestation igår, främst då för det mod och stolthet som man visade upp i den andra halvleken efter en inte alltför positiv första, men så får man aldrig glömma bort att det också finns motståndare på plan.

Ronaldo på väg att kvittera…

NOLL – till banderollerna i bästa Britney Spears stil, för om det enda man har kvar är att håna motståndarna för Champions så är det nog för att man själv inte har vunnit ett skit de senaste åtta åren. Noll även till de rasistiska körerna mot Matuidi men som väl är så försökte majoriteten på stadion att tysta dem.

ETT – som i insläppta mål men kunde varit minst ett mer i den första halvleken, bianconeris försvar skänkte några möjligheter för mycket den här gången.

TVÅ – som de gånger man rörde vid bollen för att Ronaldo med en genial passning från Pjanic skulle stå för ett alldeles underbart mål som betydde kvittering. En härlig aktion som också är ett bevis på att huvudet ibland räknas mer än resten, framför allt när det gäller Champions.

TRE – som de möjligheter som bianconeri bjöds på i slutet på matchen, en andra halvlek som växte efterhand med en fysisk kondition som tydligt var överlägsen de i Inter som såg verkligt trötta ut mot slutet, de sprang inte mer, de promenerade…say no more.

FYRA – till busvisslingarna för Icardi, för om man börjar vissla ut den ende som alltid har gjort mål på Juve, den som är den starkaste i ditt eget lag, den som bär tur med sig i träsket, ja då finns det något som inte är som det ska. Från här till slutet på säsongen så kommer den här spelaren vara värd hälften tack vare er.

FEM – till Alex Sandro, för honom en inte alltför bra prestation, tyvärr så är han alldeles för ojämn. Han gjorde mål mot Fiorentina men led med Politano och var sämst på plan igår bland bianconeri under den första delen av matchen.

SEX – till Szczesny, ett par fina räddningar men även en grov missräkning vid Nainggolans mål, vi har ju hyllat honom så mycket efter en väldigt fin säsong men begick ett misstag som han dock, delvis, reparerade senare under matchens gång.

SJU – till Cuadrado. Bara hans bollstopp i den andra halvleken var värd inträdet. Riskerar det andra gula kortet men det hade nog varit ett brott i sig. En prestation som är på uppgång, med honom mot Ajax så hade vi kanske kunnat roa oss lite mer och han förtjänar ett år till på kontraktet.

ÅTTA – förändringen av rytmen. Juve i den andra halvleken och Juve i den första såg inte ut att vara släkt med varandra. Två helt olika lag…och jag upprepar, huvudet räknas mer, målet är att behålla intensiteten även i framtiden, en intensitet som varar i minst 90 minuter.

NIO – till Allegris svar på tal. Kanske borde man försöka vara mindre nervös än vad han var men när du står där framför TV kameran så är du även en gäst och borde behandlas därefter och det på ett respektfullt sätt (hörde du det Adani?). Ibland kan kritiken vara överdriven, speciellt som om någon på bänken redan inte känner till situationen. Sen har Allegri faktiskt rätt, om man pratar så ska inte den andra prata i munnen på en…det blev kanske för mycket för en interista som Adani…

TIO – till Ronaldos vilja. Om alla bara hade haft samma vilja och hunger som honom, då hade vi varit på topp! Både Chiellini och Ronaldo har denna inställning, liksom Bonucci, så låt oss börja om med denna vilja för att fortsätta att vinna och låta andra sitta där med tom mage. CR7 vill vinna skytteligan och låt oss hjälpa honom att åtminstone göra det!Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *