MAROTTA INTER vs PARATICI JUVENTUS

”Fabio är en sund grabb, vårdad, duktig och med stor vilja att arbeta, det vet jag.”

Lorenzo Marronaro, agent till Fabio Paratici när han var en fotbollsspelare, berättar hur Paraticis karriär tog sin början för att idag vara en de högst ansedda sportcheferna inom fotbollen.

”En dag så tog jag honom vid sidan och sade till honom: ”Fabie’, nu räcker det, låt det vara.” Han spelade då i Brindisi i Serie C som försvarare och mittfältare (2002-2004, 48 matcher och 2 mål). Men det var dags för honom att lägga av och enligt mig så var stunden kommen för det. Jag är en fri person som alltid säger det jag tycker och tänker och det gjorde jag även den här gången.

Paratici när han spelade med Fiorenzuola 1992-93. Han är den som sitter ner längst till vänster

Fabio var en av mina spelare som jag tagit med mig hit och han tillhörde nu mitt stall av spelare som jag försökte lära ut något till. Sen en morgon så hände det att Giuseppe Marotta, som då jobbade för Sampdoria, ringde upp mig: ”Ciao Lore, jag söker en ung grabb som kan arbeta ihop med mig och som har en stor vilja, har du någon?”
Jag vet inte, svarade jag. Låt mig få tänka en stund på saken.

Jag tillhör de som när man säger en sak till mig så är det för att han eller hon tänker så, annars kan de lika gärna låta bli. Två timmar senare så ringde Fabio upp mig, jag kommer inte ihåg anledningen för det har gått så många år, men jag minns att jag i det ögonblicket tänkte: ”Yes…Fabio kanske är den rätte grabben för det här jobbet, visst han är jätteung, men…

Tillsammans så besökte vi Beppe, det var en måndag morgon. Vi steg in på hans kontor och Beppe frågade Fabio både det ena och det andra och Fabio svarade på alla frågorna. Efter 40 minuter så sade Beppe: ”Fabio, lämna oss ensamma en liten stund är du snäll.”

Marotta tittade på mig, det fanns bara jag och han inne på kontoret. ”Vad gör vi nu?” frågade han mig. ”Vad vet jag”…svarade jag.
”Jag kan försäkra dig att Fabio är en sund grabb, vårdad, duktig och med stor vilja att arbeta, det vet jag. Det är en mycket förberedd kille och om du ringde mig så är det väl för att du litar på mig, eller hur? Så föreställ dig att Fabios ansikte är mitt.”

Dagen efter så ringde det och när jag tog upp luren så hörde jag att det var Marotta på andra sidan, och detta blev början på ett långt och fruktsamt samarbete mellan Beppe Marotta och Fabio Paratici.

Idag möts de igen, men den här gången som rivaler…

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0