JUVENTUS – FIORENTINA 2-1

JUVENTUS-FIORENTINA 2-1
MATCHEN SETT FRÅN 0 TILL 10

Juventus vann till slut sin titel och är nu uppe i åtta Scudetton i rad, något helt otroligt och många har inte riktigt insett vad det egentligen betyder. En triumfartad kavalkad, en av de finaste vad det gäller kontinuiteten, styrkan, medvetenheten, en Scudetto som Juventus till varje pris ville vinna för de tog hem den bäste spelarna av alla i början på säsongen och för att försöka dölja de verkliga problemen som har karakteriserat hela säsongen, de många många skadorna. Inte ens Cristiano Ronaldo slapp ifrån det men det saknades hela tiden många viktiga spelare. En Scudetto som ändå bekräftar Allegris sätt att sköta om de olika problemen längs den långa vägen. Fem Scudetto i rad är något helt otroligt och unikt och det måste man trots allt erkänna.

NOLL – till kritiken, det är rätt att man blev besviken för hur det gick i Champions men det är lika fel att bara peka på alla negativa saker bara för att man inte klarade av att nå pokalen med de stora öronen. Det behövs tålamod och framför allt kapacitet att värdera med en klar syn en säsong som betydde två troféer, att vinna är inte alltid så givet, man får kämpa om det hela tiden.

ETT – som klubbens vilja att ALLTID vara nummer ETT, att köpa en nummer ETT som Ronaldo, att alltid ligga ETTA och att finna alla de rätta motivationerna år efter år trots motståndarna som alltid vill vara konkurrenskraftiga, eller rättare sagt, de försöker att vara det, vilket inte alltid är så lätt när man har en klubb som Juventus framför sig.

TVÅ – som Chiesas bedrifter igår, den bäste på plan, en prestation av en förutbestämd, av en som vill visa vad han kan, en som gärna vill vara huvudpersonen i ett stort lag, en som vill vinna troféer och Juventus verkar vara rätt plats för en som honom. Han sparades till slut för matchen i Coppa Italia mot Atalanta.

TRE – som huvudaktörerna i bianconeri igår, från Alex Sandro som stod för ett verkligt snyggt mål, till Ronaldo som såg till att Juve kunde kvittera, till slut Emre Can, än en gång bland de bästa spelarna på plan.

FYRA – till Juventus i den första halvleken, det kunde slutat riktigt illa och att man blev tvungen att skjuta upp på festen. Men med lite tur så kunde man till slut festa och det ordentligt men det utesluter inte att man måste analysera på bästa sätt både den första halvlekens spel och den mot Ajax innan dess för att kunna programmera framtiden på bästa sätt.

FEM – till de utrymmen som man bjöd på, många kontraattacker, stora fria ytor, från det ena till andra hållet, båda lagen spelade lite med tankarna på annat håll.

SEX – till Juves andra halvlek, inget exceptionellt men tillräckligt för att ta hem tre poäng.

SJU – till Federico Chiesa och Juventus. En bra prestation, både den som Montellas lag bjöd på liksom den unge Chiesa som kan bli ett stort köp nästa säsong.

ÅTTA – som den oändliga raden av Scudetton som Juventus nu kan visa upp i deras prisskåp. Oändligt också detta Juventus som inte ser ut att vilja ta en paus, något helt unikt i både Italien och Europa.

NIO -till Ronaldos vilja, även i en match som kanske var värd mindre än vad han är van vid men ändå alltid har som sitt mål att alltid vinna, den förste spelaren att vinna titeln i de tre främsta mästerskapen i Europa som räknas; Italien, England och Spanien.

TIO – till detta Juventus som aldrig upphör med att vinna. I mästerskapet är de värda en 10, från Allegri till varje enskild spelare, för vi får aldrig tappa greppet om verkligheten, det är faktisk svårare än vad man kanske vill tro att vinna år efter år. De många Scudetton är som en etapp och den gamla damen är precis som de cyklister som i ett race alltid ser snöret före alla andra och vill komma först av alla.Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *