FESTEN KAN BÖRJA!

En fest, njuta av momentet, att inte tänka på vad som hände i tisdags och drömmen som försvann mot en överraskande motståndare men som på papperet var underlägsna bianconeri. I kväll så kan man försöka nå den poängen som skiljer Juve åt från en historisk bedrift och Scudetto nummer 37.

Mer än någon försöker förstöra festen för ett lag som har vunnit en Scudetto som man kanske kunde anse som förutsägbar men som aldrig är det, sett till att många av rivalerna från förra årets mästerskap inte klarade av att hålla jämna steg med Allegris lag.

För Allegri så kommer det här att bli hans femte Scudetto i rad, ett rekord som påminner om det som Carlo Carcano stod för under Juventus ”Quinquennio d’oro” (de fem gyllene åren) på trettiotalet med ett legendarisk lag.

1930-1935: ”Il Quinquennio d’oro”

Bianconeris tränare men även laget vill inte att festen blir förstörd av alla de negativa känslor som blommat upp de senaste dagarna, av alla de som ser misslyckandet i Champions som en total sådan, alla de som redan skriker efter stora förändringar men inte förstår att för det så finns det tid.

Som Allegri bekräftade: ”Det MÅSTE vara en fest, för man kan inte ändra på Champions och låt oss njuta av det vi har uppnått. Kom ihåg att det behövs en stor match mot ett Fiorentina som har förberett den här matchen på ett noggrant sätt. Om man tar med sig all negativitet på plan i kväll och inte festar Scudetton så vill det säga att negativiteten vinner över positiviteten och det är alltid fel. När man vinner en trofé så måste man alltid festa den. Vad det gäller turen så säger jag att det behövs både duktighet och tur.”

Inga förebråelser för Allegri men mycket stolthet och beklagan, laget har ju stått för en enastående bedrift i mästerskapet men misslyckades i Champions, men som tränaren sade: ”Jag klandrar inte grabbarna som måste vara stolta över det man gjort i år. Ledsna, visst, för alla ville vinna Champions men vi är ändå nära ett historiskt mål som det åttonde Scudetton i rad. Och jag är mycket stolt över det arbete som vi gjort tillsammans alla dessa fem år och i dag måste vi ta hem Scudetton och i kväll vill jag att vi festar tillsammans.”

Så vi måste ändå vara mycket stolta över denna seger för ingen seger är given och det framför allt i Italien, där ingen någonsin bjuder dig på något.

Festligheterna i Neapel efter Juves förlust mot Ajax

Och till slut en tanke till alla de som jublade när Juventus eliminerades av Ajax, alla deras fåniga kommentarer, deras glädje, deras tillfredsställelse över att se bianconeri lida, men som i själva verket inte är något annat än ett uttryck för att dölja sina egna besvikelser som varat i hela 8 år och kommer att fortsätta så ett bra tag till.

GRAZIE RAGAZZI!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo
Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0