JUVENTUS – AJAX 1-2

JUVENTUS-AJAX 1-2
MATCHEN SETT FRÅN 0 TILL 10

En mycket ledsen och besviken Ronaldo

Ordet besvikelse var nog det mest använda igår (och idag) bland alla fansen till Juventus, säkert hade det varit värre att förlora en final men tror att alla är medvetna om att man förlorade mot ett mycket bättre lag för den här gången så förlorade vi mot ett lag som mådde bättre och verkligen förtjänade att gå vidare. Problemet är att Juve i den här delen på säsongen inte är och var i bästa form.

NOLL – till Juventus andra halvlek, otroligt att behöva räkna upp alla de möjligheter som Ajax hade och som lika bra kunde slutat i ett riktigt målfrossande.

ETT – som Cristiano Ronaldos mål, han igen, alltid han, tyvärr bara och endast han.

TVÅ – som holländarnas mål, två helt slumpmässiga mål, det första turligt, det andra tack vare misstag av våra försvarare som inte klarade av att markera den ende som fanns att kontrollera, dåligt.

TRE – som Szczesnys paradräddningar, det kunde sluta illa annars, riktigt illa.

FYRA – till Bernardeschi och Dybala, en kväll att glömma bort, den förste suddar ut minnet av sin fina insats mot Atletico, den andre suddade bort sig själv från Juve, som kapten kunde och skulle han gjort mycket bättre ifrån sig.

FEM – till alla de andra, från försvaret som höll men tappade de Ligt, yttrar som inte sprang tillräckligt, Pjanic som inte hade klart för sig, Matuidi som bara hade mycket vilja men inget annat, ineffektiva byten, allt var dåligt, framför allt i den andra halvleken.

SEX – till Emre Can som egentligen gör en bra match men i den andra halvleken så rasade även han, i vilket fall som helst, en av de bästa i Juves mittfält.

SJU – till Ronaldo och Szczesny. Den förste är den ende som försökte göra mål och lyckades med det. Den andra hindrade Ajax att ställa till ett målkalas men kunde inte göra något åt de båda målen.

ÅTTA – till de Ligt. Om De Jong imponerade i den första matchen så blev det nu De Ligts tur. Han kämpade, blockerade, gjorde mål och är en mur. Det lag som kan värva honom gör en affär, utan tvekan.

NIO – till Ten Hag. Han lyckades med att få laget att hålla en helt galen rytm i båda matcherna trots att Ajax fortfarande slåss om titeln i deras mästerskap. De saknade dessutom några viktiga spelare igår men reserverna gjorde att ingen lade märke till det.

TIO – till segern för sättet att spela fotboll. Det är så man vinner, en lektion i fotboll, Juve spelar ut sin klass men det räckte inte, långtifrån. Vi vet ju inte om vi verkligen kunde hindra motståndarnas framfart eller om vi kanske kunde gjort bättre ifrån sig, men det som är säkert är att Juve kunde varit i bättre form inför den här matchen i det här skedet på säsongen. Det var ju trots allt den ”rätta” tidpunkten med mästerskapet redan avklarat (nästan). Man måste nu sätta sig ner och reflektera på allvar över det hela för denna är en mycket tung lektion, en av de som man aldrig glömmer bort.

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0