Moise Kean, en dröm som blev sann…

Moise Bioty Kean

“Jag började fotboll när jag var liten för ett lag som hette Don Bosco, men jag slutade för jag kom alltid försent till träningarna då min mamma inte kunde följa med mig dit innan för hon hade sitt arbete att tänka på.

Så många resor fram och tillbaka, så många uppoffringar, vad fick hon inte stå ut med. Jag presenterade mig ofta i slutet på träningarna och kunde därför bara spela ett par minuter innan allt man stängde allt. Jag led väldigt mycket då jag inte kunde träna som alla de andra barnen och tack vare detta så slutade jag upp med att tro på fotbollen för ett bra tag. Men sen, som tur var, så löste det sig hela…

Jag minns matcherna på gatorna och på oratoriet i Asti, där jag är född. På gatorna så använde vi bilarna som målstolpar. Vi ställde till en hel del, så många bucklor. I oratoriet så hade vi en ”Don” som hade ett mycket stort tålamod: under sommaren så lät han dörren stå öppen ända fram till midnatt när våra mammor obligerade oss att sluta och komma hem. Vi var många barn där: barn från bland annat Peru, Marocko…vi spelade många landskapsmatcher: Italien mot de andra. Och jag drömde hela tiden om att bli en anfallare för Italiens landslag…”

Moise Kean

Moise Kean och mamma Isabella

Dröm på här i livet för ibland så förvandlas drömmarna till verklighet.

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *