Dagens Juvenews, måndagen den 15 april 2019

PÅ LÖPSEDLARNA:

Napoli slog Chievo (som gick ner i B): Scudetto uppskjuten
RENALDO (re=kung)
I morgon Ajax Juve med CR7: med huvudet på mål.

JUVE HELIG LÖRDAG
Napolis 3–1 på Chievo (nedflyttad) skjuter upp festen till Påsken
Mihajlovic kritiserar Allegri: ”Inte seriöst att spela med smågrabbarna i Ferrara”
I morgon Ajax, Max funderar på Kean
Tränaren förbereder en överraskning.

Superhemligheten
CHAMPIONS MARKNADEN
I morgon en dubbel match för Juve: returen i kvarten mot Ajax och ledningens möte med Raiola och Mendes för Pogba, De Ligt, Kean, Felix och Dias.
Napoli sköt upp scudettofesten ock skickade ner Chievo i Serie B.


ÖVRIGA NYHETER:

* Gazzetta dello Sport: ”Mandzukics kris fortsätter medan det går bra för Kean. Kroatens plats i laget (0 mål under 2019) hotas av Moise. Och även av Douglas Costa.”

* Gazzetta dello Sport: ”CR7, allt i huvudet. Ronaldo kommer till matchen i morgon med 3 mål som han gjort med nickar i målområdet. Den bäste sen alltid laddar sina lagkamrater och lättar på pressen man känner inför matchen mot Ajax.”

* Gazzetta dello Sport: ”Juventus-Ajax i morgon kl. 21 Allegri ställer upp med ett 4-3-3 med Ronaldo, Bernardeschi och en av Mandzukic och Kean i anfallet. Chiellini klarar inte av det och riskerar till och med Fiorentina, Rugani biter ihop tänderna, han fick en smäll sist men är med. Can är redo, optimism för Douglas Costa.”

* La Stampa: ”Inget Ajax för Giorgio Chiellini, han klarar inte av det, riskerar även Scudetto matchen mot Fiorentina på lördag.”

* Juventus Sverige: ”Continassa igår; Emre Can återställd. Optimism även för Chiellini men mest för Costa. Bentancur mår bra. Khedira har besvär med sin vad. Perin problem med en axel och kommer att ställas utanför gruppen. Idag kl. 19:15 så håller Allegri sin sedvanliga presskonferens. Clemen Turpin från Frankrike kommer att döma matchen mellan Juve och Ajax.”

Juventus U9 och U11 i Maderia tillsammans med Cristiano Jr framför statyn av CR7.

* Pietro Vierchowod, f.d. Juve: ”Anklagelserna om att Juve använde sig av alla dessa ungdomar? Finns inte mycket att klaga på, med 20 poäng före de andra så spelar jag med vem jag vill. Allegri gjorde alldeles rätt att använda sig av de unga spelarna mot Spal.”

* Mauro German Camoranesi: ”Juve kommer att gå vidare men Ajax kommer först att skrämma slag på dem.”

* Wim Jonk , f.d. Inter och PSV: ”Ajax kan göra livet svårt för Juve men utan De Jong så blir det svårt.”

* Bologna, Mihajlovic: ”Allegri respektlös, de gör vad de vill som de alltid har gjort.”

* Maurizio Pistocchi, antijuve journalist: ”Juve är antipatiska också för att de alltid vinner. Ronaldo är finansierad genom en obligation, bianconeri kontrollerar allt inom media.”

* Real Madrid, Zidane: ”Cristiano? Du kan göra vad du vill men det går inte att ersätta en sådan spelare som honom. Han lämnade men kan aldrig finna någon som kan fylla upp hans plats.”

* Juventus Women-Tavagnacco 5–0! Mål av Galli, Aluko (2) och Girelli (2). Man tog ledningen i serien. Rosucci tillbaka på plan efter sin skada som varat i hela 223 dagar. Stort jubel på läktarna för henne.

* Corriere di Torino: ”Juventus Women bara 90 minuter från Scudetton. På lördag i Verona så kan de på nytt bli italienska mästare.”


EN DAG SOM DENNA:

Teobaldo Depetrini (till höger) 1959

* Idag säger vi grattis till Marco Zanchi som fyller 42 år. Debuterade den 30.09.2000 i Napoli-Juventus 1–2 (Serie A). 3 säsonger och 7 matcher med Juve.

* 2018 så gjorde Benedikt Höwedes sitt första och enda mål för Juve.

* 2006 så gjorde Fabio Cannavaro sitt sista mål för Juve.

* 1957 så sparkade man tränaren Sandro Puppo, i hans ställe så anställde man Teobaldo Depertrini.


Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0