SPAL – JUVENTUS 2-1

SPAL – JUVENTUS 2-1
MATCHEN SETT FRÅN 0 TILL 10

Att förlora för den andra gången under det här mästerskapet är inget man gillar precis men den gamla damen förtjänade inte att vinna men stod trots allt för en ganska så bra prestation med tanke på att man sparade på många viktiga fötter och det är absurt att behöva läsa alla dessa anklagelserna om att Juve skulle ”lagt” sig mot Spal, dessa är dispyter som inte existerar i Juves värld.

NOLL – till alla de som pratar om att Juve med flit snedvrider racet att rädda sig kvar i Serie A eller kampen om en plats i Champions. Absurda anklagelser, för var och en är ju herre över sitt eget öde och det är bara löjligt att anklaga Juventus för saker som inte existerar.

ETT – som Keans mål, ett verkligt problem för alla de som måste möta honom den här perioden. Anfallaren bjöd på en fin prestation, kanske inte ett snyggt mål precis men ett mål i allra bästa stile Inzaghi.

TVÅ – som Spals mål, två förbiseenden, å ena sidan så tappade man Bonifazi, i den andra så försummade man Floccari efter det att Murgia körde om gamlingen Barzagli, här kan man nog i stort sett tala om en viss oerfarenhet som Allegri mycket riktigt påpekade.

TRE – som de spelare som från starten kandiderar för en plats i tisdagens 11, Cancelo, Bentancur och Dybala, alla tre hoppas på att spela från start, liksom de andra tre; Spinazzola, Kean och De Sciglio som i alla fall hoppas på att få komma in under matchens gång.

FYRA – som de unga spelarna i bianconeri som var på plan igår, Kastanos, Gozzi, Nicolussi Caviglia och Mavididi, alla fyra syndade i oerfarenhet men man fick trots det se några intressanta saker. Man borde ju även räkna in Kean bland ungdomarna men han räknas ju numera som en veteran.

FEM – till alla de frisparkar som spelarna i Spal orsakade. De kunde ha tagit det lugnare för den mot Cancelo var farlig och även ett par fula angrepp på Dybala, det gillade jag verkligen inte, helt enkelt onödigt och dumt.

SEX – till Juventus försvar för det var trots allt uppställt på ett annorlunda sätt, de gjorde inte dåligt ifrån sig under den första halvleken men vad kan man egentligen begära när de aldrig tidigare spelat tillsammans?

SJU – till Spal som spelade en ärlig match och som verkligen trodde på en historisk seger och att se till att bianconeris Scudettofest inte skulle ske på deras kära hemmaplan.

ÅTTA – till Kean, egentligen gjorde han inget exceptionellt för han ÄR exceptionell, ett mål varje 50:e minut och för alla de som älskar statistik så är det nu hela sex mål i mästerskapet, så det är bara att njuta.

NIO – till Allegris mod, vad bryr sig han om Scudetto och rekord? Han gör rätt i att bara koncentrera sig på målet man har framför sig, och ärligt talat… det räcker bara med ett oavgjort resultat de följande sex matcherna även om de andra vinner hela tiden…som sagt, OM de andra vinner hela tiden…say no more.

TIO – till projektet “Det unga Juve”, Primavera vinner kanske inte alltid, U23 befinner sig i mitten i sin tabell, men projektet baserar sig även på att lansera 2–3 spelare om året, Kastanos kände vi redan till men Gozzi, vem var han? Nicolussi Caviglia och Mavididi är redan redo för att spela i ett större lag i Serie C och uppåt. De kan också bli föremål för byteshandel på spelarmarknaden liksom att skapa plusvalenze (vinst) och bli en bekräftelse på att projektet verkligen fungerar.

Stor glädje bland spelarna i Spal efter den historiska segern över Juventus

Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0