”Fråga aldrig Pavel om något”

Pavel Nedved

”Fråga aldrig Pavel något”
En liten trevlig historia om Pavel Nedved och hans sätt att vara gentemot journalisterna.

Det fanns en oskriven regel bland journalisterna som alltid följde Juve på deras matcher, och det var den att aldrig fråga Pavel Nedved om han var nöjd med sin egen prestation efter en match. Spelaren från Tjeckien som i vanliga fall var (och än idag är) en mycket tystlåten man, såväl på plan som utanför, kunde då i all hast sätta ihop en lista som kunde bli material till en hel bok på saker som han själv inte alls var nöjd med.

Pavel Nedved 100% juventino!

För Pavel Nedved var alltid den förste att kritisera sig själv, och det var kanske det som egentligen var hemligheten bakom hans stora framgångar på fotbollsplanerna och det var förklaringen till att varför han var en riktig mästare som alltid följde sin alldeles egen treenighetslära: blod, svett och tårar.

Efter en match mot Olympiakos Piraeus som han på egen hand avgjorde med två härliga mål, så sade han till de samlade journalisterna: ”Jag tyckte inte alls om mig själv, har ännu inte nått den rätta formen, behöver mer tid på mig för att komma i skick.”
En journalist, som trots allt, ändå fortsatte med att överskrida de oskrivna reglerna påpekade för Pavel att hans två mål inte bara var avgörande för matchens utgång utan att de också var två riktigt stora bedrifter, så svarade Nedved på ett sätt som verkligen kännetecknar hans syn på sig själv: ”Vilka två bedrifter? Om Buffon hade stått i motståndarnas mål hade bollen nog aldrig gått in.”

En liten ödmjuk man, men en stor krigare på plan, grande Pavel!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0