Dagens Juvenews, söndagen den 14 april 2019

PÅ LÖPSEDLARNA:

Med huvudet redan på returen på tisdag mot Ajax: Allegris grabbar förlorar (2–1) i Ferrara
BABY JUVE K.O.
Spal skjuter upp bianconeris fest
Om Napoli inte vinner så blir det Scudetto
Man tog ledningen med den ”sedvanlige” Kean, så hämtade Spal upp med mål av Bonifazi och Floccari, men idag så kan man festa ändå

Mot Lille
Buffon söker ett nytt rekord
Om PSG vinner titeln i Frankrike så blir det för Gigi den 10:e triumfen; ingen annan italienare har gjort bättre än så. (egentligen blir det den 12:e).

JUVE TAPPADE FESTEN

Spal hämtade upp Keans mål och sköt upp festen om Scudetton (2–1), men om Napoli inte vinner i Verona så är bianconeri italienska mästare redan idag. Allegri: ”K.O. tack vare oerfarenheten”

KEAN KALLAR PÅ AJAX

Juve k.o. i Ferrara: festen framskjuten men Scudetton kan komma idag om Napoli inte vinner i Verona. Bombern gjorde mål igen och lanserar sin kandidatur till utmaningen på tisdag i kvartsfinalen i Champions.


ÖVRIGA NYHETER:

* Juventus Sverige: ”Tidningarnas spelarbetyg; Dybala på nedgång, Cancelo som vanligt: PERIN 5.5, DE SCIGLIO 6, BARZAGLI 6, GOZZI 6, CANCELO 6, CUADRADO 6, BENTANCUR 5.5, KASTANOS 5.5 (NICOLUSSI CAVIGLIA 6), SPINAZZOLA 5.5, DYBALA 5, KEAN 7 (MAVIDIDI 5.5), ALLEGRI 6.

* Corriere di Torino: ”Kean, fjärde målet i rad, bättre än Del Piero som nådde 5 mål på 11 matcher. Så kandiderar han till matchen mot Ajax för Moise gör mål men inte Mandzukic.”

* Gazzetta dello Sport: ”Det är bara Champions som räknas för bianconeri. Juve2 smältes ner och sköt upp på scudettofesten. Man fick se ett Spal som hämtade upp Juves ledning och har nu förhoppningar om att rädda sig kvar i Serie A. Men om Napoli förlorar eller spelar oavgjort så blir det fest ikväll för bianconeri.”

* Corriere dello Sport: ”João Félix, juvelen som kostar 120 miljoner euro kommer att spela med CR7 i landslaget. Och kanske i Juve.”

* Gazzetta dello Sport: ”Juventus-Ajax, tisdag kl. 21. Allegri kommer förmodligen att ställa upp med Ronaldo, Bernardeschi och Mandzukic i anfallet. Emre Can återställt, Douglas Costa ett frågetecken.”

* Portugal, O Jogo: ”Juventus tänker verkligen på att sälja Dybala. Argentinaren offras för att man ska kunna ta hem João Félix den verklige guldklimpen som Juve vill köpa av Benfica. Man har erbjudit 75 miljoner euro men Benfica säger nej, de vill ha minst 120 som redan är inskrivet i en klausul.”

* Frankrike, L’Équipe: ”Juventus kan bli hjälpt av PSG i affären João Félix. Benfica vill ha 120 miljoner euro (klausul) och Juve kan få ihop det som behövs genom att sälja Paulo Dybala till PSG.”

* Ajax, Ten Hag: ”För De Jong ett problem med lårets tvåhövdade muskel, vi kommer att värdera hans tillstånd de närmaste timmarna.”

* Massimo Pavan, journalist: ”Jag förstår mig inte på dem som anklagar Juve för att de skulle ha lagt sig mot Spal, skulle de göra som Ajax som nu riskerar att De Jong missar matchen på tisdag?”

* Ajax, Tagliafico: ”De Jong kommer att vara med mot Juventus.”

* Udinese, Tudor: ”Spal? Om de hade mött Juve tidigare så hade de förlorat.”

* Fabio Capello: ”Champions? Juve och Barcelona är favoriter.”

* Allegri: ”Största respekt för Ajax, det kommer att bli en mycket svår match.”


RÖSTER FRÅN OMKLÄDNINGSRUMMEN:

Kevin Bonifazi jublar över sitt ledningsmål (2-1) i den 49:e minuten i den andra halvleken

* Allegri: ”Anklagelserna mot Juve för att vi fejkade matchen mot Spal? Jag har inte fejkat något alls, det är bara dumheter. I morgon (idag) vet vi vem som kan vara med på tisdag. Har hört att man säger att det är lätt att vinna Scudetton.”

* Barzagli: ”Vi ville vinna idag, en bra match trots allt. Framtiden? Jag slutar i juni, jag vill göra något som entusiasmerar mig.”

* Allegri: ”En bra match, men vi fick betala för vår oerfarenhet. Tisdag? Matuidi och Emre Can mår bättre, vad det gäller Chiellini så får vi se hur han mår i morgon (idag).”

* Barzagli: ”Att förlora är alltid besvärligt, vi släppte in mål som vi kunde ha undvikit.”

* Bonucci: ”Vi ville avsluta diskussionen om Scudetton. Nu tänker vi på matchen på tisdag, redo för en stor kväll med hjälp av hela Stadium.”

* De Sciglio:Vi har skjutit upp festen till nästa lördag hemma hos oss! Nu allt fokus på tisdag.”

* Cuadrado: ”Det var inte det resultatet som vi ville nå.”

* Spal, Semplici: ”Vi gjorde en stor match mot ett lag som har stora värden. Juves turnover hjälpte oss en del men det förblir en extraordinär seger. Floccari och Missiroli fundamentala.”

* Spal, Floccari: ”Vi hade turen aTt få möta Juve mellan deras matcher mot Ajax i Champions.”

* Allegri: ”Bra Dybala och Bentancur, jag är nöjd med detta Juve. Matuidi återvänder mot Ajax. Vi får se hur det går med både Douglas Costa och Chiellini.”

* Allegri: ”Vi ville avsluta mästerskapet här men matchen på tisdag är mycket viktigare.”

* Barzagli: ”Jag är ledsen över förlusten men vi gjorde trots det en bra match. Nu tänker vi bara på tisdagens match och sen hoppas vi på att kunna festa tillsammans med våra fans på lördag. Tränarens uppskattning för min del är en sak jag verkligen uppskattar, kanske kan jag fortsätta att bidra med något även i framtiden på ett eller annat sätt.”

* Nedved: ”Många unga spelare mot Spal? Det är ett motiv som hela vår klubb kan vara stolta över.”


DAGENS BÄSTA:

* Lazio, Tare: ”Musacchio föll som om någon skjutit honom.”
(Milan vann med 1-0 på straff, Kessie)


EN DAG SOM DENNA:

Gianluigi Buffon diskuterar med Frederik Sørensen under matchen mot Catania i Coppa Italia på Stadio Olimpico i Turin den 13 januari 2011

* Idag säger vi grattis till Frederik Sørensen som fyller 27 år. Debuterade den 07.11.2010 Juventus-Cesena 3–1 (Serie A). 3 säsonger och 19 matcher med Juve. Han kom från Roskilde i Danmark och spelade som försvarare.

* 2007 debuterade Raffaele Bianco i Juve.

* 1990 så spelade Roberto Tricella sin sista match för Juve.

* 1985 så gjorde Giovanni Koetting sitt första och enda mål för Juve.

* 1965 så gjorde superlegenden Omar Sivori sitt sista mål för Juve.

* 1985 så gjorde Zbigniew Boniek sitt sista mål för Juve.

* 2001 så gjorde Pippo Inzaghi sitt sista mål för Juve.


Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0