LUCIANO MOGGIS ANALYS

Den före detta sportchefen för Juventus, Luciano Moggi ger sin egen analys om bianconeris senaste insatser i både mästerskapet och i Champions

-Om vi går tillbaka till matchen i onsdags. Hur bedömer du det oavgjorda resultatet i Holland?

“Juve gjorde en bra match, inte exceptionell, men det oavgjorda resultatet behövdes. Ajax är ett bra lag och ett mål på bortaplan är dubbelt värt. Sen får man hoppas på att Chiellini kan komma tillbaka, för kom ihåg att i Amsterdam så saknades det många viktiga spelare, nästan halva laget.”

-Ronaldo är alltid en man mer.

“Nu gjorde han kanske inte en enastående match men det är en mästare som i rätt moment gör de rätta sakerna, precis det som man väntar sig av en mästare.Man riskerade att låta honom spela i mästerskapet sist men det gick ju bra ändå. Med det här resultatet så kan Juve klara sig vidare.”

-Vad gillade ni i detta Juve?

“Försvaret var i svårigheter med bara Rugani och Bonucci men trots det så fungerade det bra och det trots Chiellinis skada. Rugani var en av de bästa på plan, han gjorde det som en spelare gör när han har laget i sitt hjärta, att sitta på bänken utan att vara sur och när du väl spelar alltid försöker göra ditt bästa. Bonucci var ganska så diskret. Bentancur spelade nästan som en försvarare. Synd att Juve inte kunde spela med alla sina ordinarie spelare men det var tillräckligt att ta hem ett bra resultat.”

-Vad gillade du inte?

“Jag såg inte precis några defekter men de respekterade det som Allegri ville: att göra ett mål. Synd bara att Douglas Costa träffade stolpen.”

-Idag så kan man fira Scudetton, den åttonde i rad.

”Vi kan säga att det redan har varit avgjort sen lång tid tillbaka. Mästerskapet är detta och man visste redan innan man startade att Juve skulle vinna den. Man visste också att Chievo och Frosinone skulle åka ner. Det är en öppen turnering vad det gäller spel i Europa för inget lag gör flera matcher i rad på ett positivt sätt, det räcker med att se på Lazio: man vinner mot Inter och förlorar mot Sassuolo. Roma förlorar mot Spal och vinner mot Sampdoria. Det enda laget som fortsätter med sin positiva trend är Atalanta.”

Luciano Moggi, uno di noi!

Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0