Dagens Juvenews, lördagen den 13 april 2019

PÅ LÖPSEDLARNA:

SCUDOTTO DAY
Match ball för Juve
Mot Spal räcker ett oavgjort och det är den 8:e titeln i rad
Allegri i Ferrara återfinner Cuadrado, CR7 vilar. Kean och Dybala från start, redo baby Coccolo, Nicolussi, Mavididi, Gozzi och Kastanos

Från Zoff till Causio och Rossi
11 bianconeri berättar deras dagar som mästare.

SERIEA KILLER
Idag kan man festa det åttonde ”offret” i rad
I Ferrara (kl.15) räcker det med ett oavgjort för Scudetton
Men avståndet mellan Juve och rivalerna håller på att mörda mästerskapet.

JUVE ÖN FELIX
Idag i Ferrara så kan man festa sin 8:e Scudetto i rad, på tisdag jakten efter semifinalen i Champions.
Under tiden så förbereder man attacken på det nya fenomenet i Benfica som i torsdags gjorde sin första europeiska triplett.


ÖVRIGA NYHETER:

På väg till Ferrara…

* Gazzetta dello Sport: ”Spal-Juventus, idag kl. 15. Allegri ställer upp med ett 3-5-2 med Dybala och Kean i anfallet. Ett försvar med tre med De Sciglio, Barzagli och en av Coccolo och Gozzi.”

* La Stampa: ”Idag i Ferrara så kan Juve nå sin åttonde Scudetto i rad. Inget party. Eventuellt så kan man utbringa en skål i omklädningsrummet och i morgon börjar förberedelserna för den europeiska utmaningen.”

* Corriere dello Sport: ”De har mördat Serie A, idag så kan man rean avsluta mästerskapet. Utan tvekan är det Juves förtjänst men även de andra klubbarnas fel som låter sig hamna efter.”

* Gazzetta dello Sport: ”Kean, skriv historia. Så kan 19 åringen gå om Del Piero. I den åldern så avslutade Ale säsongen med 5 mål, Moise återvänder som ordinarie och försöker att göra bättre ifrån sig. Sen förlängning av kontraktet.”

* Gazzetta dello Sport: ”Idag det konstigaste Juve i år. Man har med sig många unga spelare som Luca Coccolo, Paolo Gozzi Iweu, Grigoris Kastanos och Hans Nicolussi Caviglia som alla har en konkret chans att få spela i eftermiddag.”

* Raisport: ”Paratici och Raiola bestämmer sig under de följande veckorna om Wesleys framtid. Kan lånas ut, mest troligt i ett annat italienskt lag.”

* Tuttosport: ”Alla som tokiga i João Félix och även Juve försöker. Attack på talangen i Benfica som kan finansieras genom försäljningen av Paulo Dybala. Portugisen kostar minst 120 miljoner euro.”

* Corriere dello Sport: ”João Félix, juvelen som kostar 120 miljoner euro.”

Allegri har tagit ut 20 spelare inför mötet mot Spal idag kl. 15

* Allegri: ”Idag så låter jag många spelare vila, CR7 är inte med men Cuadrado är tillbaka. Problem för Douglas Costa.”

* Marcello Lippi: ”Ajax är ännu starkare på bortaplan. Det behövs minst ett Juve som när de mötte Atletico hemma i Turin.”

* Juventus Sverige: ”Det blev Daniele Doveri som kommer att döma matchen i dag i Ferrara, sist han dömde en match med Juve var i Parma.”

* Arrigo Sacchi: ”Ajax spelade bättre än Juve men som ändå riskerade att vinna trots allt. I Turin så är bianconeri favoriter men se upp för dessa fruktansvärda grabbar.”

* Mirko Vucinic: ”Jag ångrar mig inte att jag gick till Juve. Conte i Roma? Jag hade gillat att se honom på den bänken.”


EN DAG SOM DENNA:

Paolo Monteros sista match med Juventus

* Idag säger vi grattis till Matteo Liviero som fyller 26 år. Debuterade den 04.11.2010 i Juventus-Salzburg 0–0 (Europa League). 2 säsonger men bara 1 match med Juve.

* 1969 så spelade Luigi Pasetti sin sista match för Juve.

* 2005 så spelade Paolo Montero sin sista match för Juve mot Liverpool 0–0 i Champions League.

* 1903 så förlorade Juventus finalen om Scudetton mot Genoa med 3-0.


Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0