EN DRÖM AV GULD

“Det var vibrerande moment. Del Piero kom mot mig för han ville slå den femte straffen. Jag sade nej för jag ville att de mest anförtrodda skulle slå de första straffarna. Alex borde varit den första av dem.

Jag insisterade och gav honom möjligheten att slå den fjärde straffen och gav Pirlo uppgiften att slå den första. Men jag visste ännu inte åt vem jag skulle anförtro den sista straffen.

I dessa moment så räknas mer känslorna än förnuftet, humöret. När min blick föll på Grosso som stirrade på mig så sade jag till honom: ”Fabio, den femte straffen är din, du är försynens man”. Han tittade på mig med en överraskad blick och svarade: ”Är du säker?”

Jag överdrev inte: i åttondelsfinalen, i den 93:e minuten vid ställningen 0–0 så såg han till att vi fick en straff mot Australien och bara fyra dagar innan så slog han in ledningsmålet mot Tyskland.

Jag var säker på att han skulle göra mål på sin straff, de signaler som ödet skickade var alltför uppenbara…”

Detta var bara en av händelser som Marcello Lippi minns från den historiska dagen 2006 och det är otroligt att man än idag, tretton år senare, blir rörd när man ser dessa bilder från det ögonblicket.

Idag är det hans födelsedag, en av de största tränarna i historien, mannen som 2006, tillsammans med de magnifika 23 skänkte oss italienare (och inte bara) en dröm gjord av guld.

Tanti auguri Mister

Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0