Dagens Juvenews, fredagen den 12 april 2019:

PÅ LÖPSEDLARNA:

Skillnaden
MR EURO
Juve, den letale CR7: 64 mål under 12 år i Champions där det gällde
Brasilianaren Wesley och Kean korten för att nå till De Ligt
Ancelotti KO i London
Ramsey (juventinon) sänkte Napoli

CR7, ingen är som dig
Ronaldo superman i de avgörande mötena med hela 64 mål
Velasco och Campagna: ”En tränare på plan med en grym vilja”
Stöten Wesley millenium gratis från Flamengo

Exklusiv intervju
”Så tråkigt att bara Juve vinner hos er”
Eriksson: ”De är för starka, på så sätt är Serie A redan förutsedd. Premier är bättre”

MED HONOM SÅ KAN MAN!
Ronaldo har bekräftat i Amsterdam att han är marsianen som kan dra med sig Juve till erövringen av Champions. I morgon en poäng i Ferrara och det är Scudetto. Optimismen växer för att Emre Can kommer tillbaka mot Ajax i returen, Chiellini fortfarande osäkert.


ÖVRIGA NYHETER:

* Gazzetta dello Sport: ”Ajax-Juve kan ha varit matchen som ändrar på Daniele Ruganis historia, han är 24 år men det är som han varit i bianconeri i decennier. Ett liv som stopper, år av slit och jämförelserna med myterna Barzagli, Bonucci och Chiellini, med konkurrenterna Romagnoli och De Ligt och sen kom kanske aldrig vändningen. Ajax-Juve kan vara det…

* Corriere dello Sport: ”Spal-Juventus, i morgon kl. 15 Val mellan Ronaldo/Douglas Costa för att spela ihop med Dybala och Kean i anfallet. Rugani och Bonucci centrala backar. Blaise Matuidi mår bättre: smällen på vaden har inte lämnat några efterföljder. Mot Spal så lär vi inte få se Chiellini och Emre Can: deras mål är Ajax och de tränar för sig själva.”

* Gazzetta dello Sport: ”Raiola tar genast med sig Wesley i väntan på stöten De Ligt. Juve på backen som kan komma gratis från Flamengo. Agenten diskuterar med Paratici om den holländske försvararen och Kean. Wesley kunde inte vänta med att säga till hela världen att hans ”nya liv” är i Juve. Och som man gör idag så valde han sitt Instagram i går morse för att annonsera ut det hela…”

* Corriere di Torino: ”Dybala har pratat med Nedved angående alla ryktena på spelarmarknaden. Pavel har försäkrat honom: ”Glöm det, det är bara struntprat, Juve satsar på dig och vill inte sälja dig.”

* Libero: ”Utnyttjar Juve CR7 för fullt? Ronaldo är sen alltid avgörande i Champions: på 12 år så har han gjort 125 mål och av dessa hela 64 i finalspelet. I Amsterdam så lämnades han alltför ensam.”

* CM: ”Conte till Juve om Allegri lämnar. Agnelli har slutit fred med Conte och ställer sig positiv till att han kommer tillbaka till Juve.”

* Marco Tardelli, legend: ”För Rugani en kröning utan några ”men”. Käre Daniele, du klarade av att erövra förtroendet för de som inte trodde på deig och din kapacitet på internationell nivå; att träda in på plan med denna psykologiska press på sig är inte lätt för vem som helst.”

* Massimo Pavan, journalist: ”Juve kan gå vidare i returen mot Ajax om de kan springa lika fort som dem eller nästan…”

* Alessio Tacchinardi: ”Det var utan tvekan straff på Bentancur, en straff som väger jättemycket. Bäst på plan? Man kan ju inte annat än att nämna Ronaldo, Champions League är mycket annorlunda än det italienska mästerskapet och i detta så är Ronaldo en spektakulär spelare. För övrigt så kan inte en spelare som dragits med ett problem med musklerna på bara några dagar för att sen presentera sig och vara redo, han är ett monster.”

* DJ på Stadium, Mario Fargetta: ”Jag fortsätter att ställa mig frågan vilken roll Mandzukic har i detta Juve? Om han inte gör mål så verkar det som om han spelar dåligt men är dock ett viktigt och nyttigt element. Scudetton? Man ska avsluta mästerskapet redan nu och tror inte Juve låter släpper möjligheten att redan vinna den i Ferrara. Sen kan man helt ägna sig åt Champions för det är fundamentalt att gå vidare. Conte till Inter? Det hade jag inte tyckt om men kan inte alltid hoppas på att tränarna alltid är trogna sina färger men man måste förstå dem.”

* Ruganis agent, Torchia: ”Vi är alla mycket nöjda med hur Juve än en gång visar sitt förtroende för Daniele.”

* Napoli, De Laurentiis: ”Med Juves omsättning så hade även jag vunnit varje år. Ronaldo gör skillnaden.”

* Francesco Totti: ”Jag såg inte matchen med Ajax och Juve men hoppas på att bianconeri går vidare.”

* Massimo Carrera: ”Juve kunde gjort mer de sista 20 minuterna. Cancelo är inte alls dålig i försvaret. Ronaldo behöver att hela laget växer.”

* Maurizio Crosetti, journalist: ”Juve såg ut som ett lag med gamlingar jämfört med Ajax. Holländarna med acne och bianconeri med rynkor. De kommer att lida på tisdag men går vidare ändå.”

* Juventus Women, tränaren Guarino: ”Vi siktar på toppen i Europa om några år.”

* Neapel, pappan till målvakten Ospina: ”Napoli eller Juventus? Jag hoppas det, han gillar att spela i ett stort lag.”

* Rom, mamma Zaniolo: ”Jag är romanista men om Nicolò vill gå till Juventus så är det inget jag kan göra något åt, han är inte Totti men jag kommer att heja på min son oavsett vilket. Jag såg matchen mot Ajax tillsammans med honom och när Ronaldo gjorde mål så skrek han: ”Mamma Mia, vilket mål!


EN DAG SOM DENNA:

Marcello Lippi med sin ”Toscano”…

* Idag säger vi grattis till Marcello Lippi som fyller 71 år! Han har tränat Juve under 8 säsonger med totalt 530 matcher och av dessa så har han vunnit 304, oavgjort 130 och förluster 96.

* Idag säger vi även grattis till Fabrizio Caligara som fyller 19 år. Han debuterade den 12.09.2017 i Barcelona-Juventus 3–0 (Champions League) som också blev hans enda match.

* 1970 så spelade både Erminio Favalli och Gianfranco Leoncini sin sista match för bianconeri.

* 1992 så var det målvakten Stefano Tacconis tur att sluta i Juve.

* 1982 så gjorde legenden Antonello Cuccureddu sitt sista mål för Juve.

* 1987 så gjorde Massimo Briaschi sitt sista mål för Juve.


Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0