ALEX DEL PIERO, PRECIS SOM I EN SAGA

En mästares gest är aldrig banal.

Detta är berättelsen om Pinturicchios underbara ”penseldrag” för några år sedan

11 april 2012, Juventus Stadium, Turin

Kanske det härligaste Juventus under den säsongen, i alla fall under den första halvleken, men som trots det inte räckte mot ett Lazio som gav allt de hade, med både hjärta och själ.

Resultatet låg kvar på 1–1 och det såg ut att sluta så. Men det vet man, fotbollen skänker ofta i dessa fall alltid på underbara emotioner och om sen huvudpersonen är en viss ”Signore del calcio”, ja då blir det mycket mer kännbart!

Det var året med bianconeris nya Stadium som sammanföll (tyvärr) med hans sista år i Juve och framför allt under kvällen vid hans 700:e match i bianconeri, där han, Alessandro Del Piero, såg till att avgöra matchen.

Än en gång han, alltid han. I en historisk dag för att skriva historia.

Conte skickade in honom på plan i den andra halvleken som så ofta skedde i just den säsongen. Alex presenterade sig strax utanför mållinjen för att slå en frispark, ett varumärke för hemmalaget. Även maestron Pirlo ville slå den men nummer 10 i bianconeri tvekade inte ett ögonblick: ”låt mig ta hand om det!” Andrea förstod genast, ödmjuk som vanligt, att det var det rätta valet, det mest romantiska: ”Alex, skjut du!” Och efter de sista detaljerna, de sista blickarna, en plötslig rusning fram till bollen, skott och….MÅL! En klassiker.

Stadium förvandlades till en saga: det var kanske det mest oväntade målet, eftersökt, som man svettats för Scudetton, den första efter Calciopoli, i den nya Stadium och i hans sista år som spelare i bianconeri, kaptenen, symbolen, fanbäraren.

Och det var inte mer än rätt att det skulle bli just han som gjorde mål, precis som i en saga…

Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0