Dagens Juvenews, torsdagen den 11 april 2019:

PÅ LÖPSEDLARNA:

Kvartsfinal Champions: ett nytt mästerverk av Ronaldo
CR7 GULDHUVUD
Han skrev under ett 1–1 som lanserar Juve mot Ajax
Vilken match i Amsterdam!
Bianconeri tog ledningen, sen kvitterade Ajax men man stod emot och snuddade vid segern: man skulle fått en straff och Douglas Costa träffade stolpen.
Allegri: ”Vi led i bara 20 minuter”
På tisdag returen i Turin: det räcker med 0–0.
Bråk mellan holländska ultras och polisen, tiotals juventini stoppades.

Oavgjort i Amsterdam, semifinalen närmare
1–1 till Juve
Cancelo serverade CR7
Assisten till ledningen, sen misstaget som gjorde att Neres kunde kvittera.
Allegri: ”Vi kunde ha gjort mer än så.”
Man stoppade 120 juventini med knivar och påkar

JUVE FLYGER MED RONALDO
En bedrift av Ronaldo i slutet på den första halvleken. Holländarna kvitterade med Neres i början på den andra genom att utnyttja det sedvanliga misstaget av Cancelo. Bara stolpen sade nej till segern för de italienska mästarna efter en otrolig spurt av Douglas Costa. På tisdagen returen. I den andra matchen i Champions, så slog Barcelona United i Manchester (0–1)


RÖSTER FRÅN OMKLÄDNINGSRUMMET:

* Szczesny: ”Till slut så var det rätt med oavgjort. Med vår publik så tror vi på att kunna gå vidare. Svåraste räddningen? Den som jag inte tog…”

* Pjanic: ”Inte lätt att spela mot Ajax men vi tror och vill absolut gå vidare.”

* Bernardeschi: ”Vi kunde gjort mer än så men det är ett bra resultat. En stolthet att spela i Champions och det var en stor match.”

* Ronaldo: ”Jag är nöjd med att vara tillbaka och att ha gjort ett annat mål i Champions.”

* Alex Sandro: ”1–1 går bra men är ledsen över Douglas Costas stolpe.”

* Allegri: ”Matchen hemma kommer säkert att vara annorlunda då vi spelar hemma som sagt. Våra fyra ungdomar visade viktiga värde. Med Ronaldo så blir allt lättare.”

* Ajax, Ten Hag: ”1–1 är kanske inte det allra bästa men å andra sidan så förlorade vi hemma mot Real Madrid med 1–2 så…”

* Allegri: ”En mycket öppen match väntar oss, Ajax är mycket farliga även när de spelar borta. Cancelo? En positiv kväll trots allt.”

* Douglas Costa: ”Har återvänt att spela fotboll med glädje efter en mycket lång tid.”

* Bernardeschi: ”Ett bra resultat, de var verkligen duktiga. Jag finner mig väl tillrätta överallt på plan.”

* Ajax, Ten Hag: ”Vi spelade bra och hade många möjligheter. I Turin? Vi tror på det 100 %.”

* Matuidi: ”Vi gav allt vi hade.”


ÖVRIGA NYHETER:

”Du har något på tungan…”

* Gazzetta dello Sport: ”Amsterdam, bråk innan Ajax-Juve. Ministern Salvini: ”Vi stoppade 120 fans för att de hade med sig olämpliga saker.”

* Gazzetta dello Sport: ”Bland de 120 fansen som man stoppade så tillhör många gruppen ”Nucleo” och Viking”. UEFA undersöker men riskerna är små då det händelserna inträffade långt från stadion.”

* Gazzetta dello Sport: ”En straff när Tagliafico drog ner Bentancur, det var även rött kort.”

* Corriere di Torino: ”Rugani tystade alla de skeptiska: åt alla dem; ”Rugani vem?” så visade han hur man svarar på plan. Cancelo en besvikelse: det är portugisens misstag som öppnade vägen till kvitteringen.”

* Gazzetta dello Sport: ”Ronaldo, bianconeris stjärna. Den sedvanliga underskriften som gör skillnaden när han dominerar. Från kvartsfinaler och framåt så har portugisen gjort 41 mål, Messi följer med sina 16 mål.”

* Juventus Sverige: ”Tidningarnas spelarbetyg: Ronaldo finns alltid där. Cancelo med två ansikte: assist och ett bortskänkt mål:
SZCZESNY 6.5, CANCELO 5, RUGANI 7, BONUCCI 6, ALEX SANDRO 6, BENTANCUR 6.5, PJANIC 5.5, MATUIDI 6, BERNARDESCHI 6, MANDZUKIC 5, DOUGLAS COSTA 6.5, RONALDO 7, ALLEGRI 6.

* Corriere dello Sport: ”Juventus-Ajax, på tisdag returen i Turin. Man går mot helt utsålt, man förutser 41 000 och en annan kväll med en intäkt kring 5 miljoner euro.”

* Gazzetta dello Sport: Spal-Juventus, lördag kl. 15. Möjlig laguppställning: Dybala, Kean och Douglas Costa i anfallet. Bentancur, Pjanic och Khedira på mittfältet.”


EN DAG SOM DENNA:

José Altafini

* 2015 så debuterade Mattia Vitale i Juventus.

* 1971 så spelade Roberto Montorsi sin sista match för Juve.

* 1995 så spelade Corrado Grabbi sin sista match för Juve.

* 1971 så gjorde Gianpietro Marchetti sitt första mål för Juve.

* 1976 så gjorde José Altafini sitt sista mål för Juve.

* 1999 så gjorde Angelo Di Livio sitt sista mål för Juve.


Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0