AJAX – JUVENTUS 1-1

AJAX – JUVENTUS 1-1
MATCHEN SETT FRÅN 0 TILL 10

Juventus tog med sig hem ett viktigt oavgjort resultat från Cruijff Arena som trots allt kan vara guld värt inför returen. En match som verkligen var underhållande för både publiken och TV-tittarna med Allegris grabbar som spelade en bra första halvlek men som led en del i den andra för att sen till och med riskera att vinna matchen, förbannade stolpe…

NOLL – till de våldsamheter innan matchen som ingen av oss tycker om, det är aldrig bra att man får ett sådant negativt intryck före en match och bannlyser alla de som tagit med sig farligt material. Som tur är så hände det inget allvarligt men detta är kriminella personer och ska behandlas som sådana, oavsett färgerna de bär på.

ETT – som nivån på domarens allvarliga misstag. Men kanske mer än Del Cerro så har man något att säga till de som satt bakom skärmarna och som inte bad honom att titta närmare på situationen med Bentancur/Tagliafico. Helt otroligt att man inte dömde straff där och delade ut ett rött kort på Tagliafico.

TVÅ – som de möjligheter som Douglas Costa skapade på egen hand i den andra halvleken, han såg ut som Ingmar Stenmark när han var som bäst, vilka slalomåkningar! Speciellt den andra situationen där bollen träffade stolpen (min dotter hade ju satsat på 1–2, så hon är ganska så sur).

TRE – som Szczesnys paradräddningar, den polske målvakten spelade stort och är en stor säkerhet där bak.

FYRA – till Tagliafico, en utmärkt försvarare men också mycket naiv, han borde ha blivit utvisad för fällningen av Bentancur som sagt och riskerade jättemycket men han missar trots allt det returen i Turin.

FEM – till Mario Mandzukic, den ende spelaren igår som verkligen såg frånvarande ut, visst så slogs han men aldrig på ett avgörande sätt och om man aldrig skjuter ett skott mot mål så gör man aldrig mål…

SEX – till både Pjanic och Matuidi. Den här gången var de kanske inte så effektiva som vanligt jämfört med de senaste matcherna, de höll visserligen ihop mittfältet men var inte så bra som vanligt.

SJU – till Rugani. Han spelade en strålande match, defensivt sett vilket inte var lätt mot dessa vilda ungdomar. Bonucci hjälpte honom att inte begå några som helst misstag och man kan kanske börja hoppas på honom igen. Sju även till Cancelo, bättre än Alex Sandro när det gäller att ta för sig framåt men han lät Neres sno bollen, hans enda verkliga misstag i matchen.

ÅTTA – till Bentancur, tillsammans med Ronaldo bäst på plan bland spelarna i bianconeri. En teknisk prestation fylld med klass och bjöd på flera intressanta lösningar under hela matchen. Det enda som man kan klaga på är att han inte riktigt är där för att slå till…men som väl är så har vi ju Ronaldo!

NIO – till Ajax, ett härligt lag, unga, snabba, dynamiska utrustade med teknik, inte bara De Jong och de Ligt, men även Neres, Tadic…som väntat med andra ord, en precis identitet med en champagnefotboll.

TIO – till aktionen som ledde fram till Ronaldos fantastiska mål. Ronaldo kallar och Cancelo producerar. Detta vill vi se mer av framöver! Helt enkelt underbart och vackert!

Matchens bästa bild!

Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo


Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0