JUVENTUS – MILAN 2-1

JUVENTUS-MILAN 2–1
MATCHEN SETT FRÅN NOLL TILL TIO
En match som man inte var tvungen att vinna men som till slut blev en förtjänad succé (med lite tur med domaren, en sak vi inte är bortskämda med precis) men också en succé tack vare att man trodde på det hela och man gav allt det kunde och någon mer än så, som Emre Can, som fick betala sin insats med en vrickad ankel efter ett par hårda närkamper.

NOLL – till de som påstår att domaren insats avgjorde matchen. Milan tog ju ledningen oavsett vilket för att sedan låta Juve både kvittera och ta ledningen genom att begå några ödesdigra misstag i slutet på matchen.

ETT – som målen av Kean och Piatek, ett mål var, ett otroligt genomsnitt för dessa två mycket duktiga anfallare som gör bra ifrån sig i varje match de spelar. Piatek imponerar för sitt sätt att alltid hitta målet medan Ken gör det för på vilket sätt han gör sig fri från motståndarna.

TVÅ – åt domaren Fabbri och hans team. Kanske kunde man gett straff på Alex Sandro även om regelverket (art.12) säger att det aldrig är straff när spelaren rör armen bort från bollen men tror inte någon hade klagat alltför mycket om man blåst straff där också med tanke på att man tidigare dömt straff på liknande händelser i Serie A…i vilket fall som helst, det hade inget att göra med hur matchen slutade.

TRE – till Musacchio, ett oförlåtligt misstag på Dybala och han förtjänade verkligen en utvisning för två gula kort, sämst på plan.

FYRA – till Bentancur för misstaget vid det första målet. Han såg ut som om hans batterier var urladdade, man såg inte ens några kross eller annat, en av hans sämsta matcher i bianconeri hitintills.

FEM – åt en mycket nervös Mandzukic som dock spelade en bra match, men förstår inte varför han var så nervig av sig i en match som denna där det inte var nödvändigt att ta i så hårt att riskera en utvisning, kan det kanske bero på att han inte gjort mål på ett bra tag?
Fem även till Alex Sandro, det är inte första gången som han flaxar för mycket med armarna inom eget straffområde, ska det vara så svårt egentligen att hålla dem i styr och inte flaxa som en skadeskjuten korp?
I Champions så blir du aldrig förlåten för en liknande sak och kan sluta riktigt illa.

SEX – till Juves försvar, de släppte till en del men höll tätt, Rugani och De Sciglio var kanske båda inte direkt precisa av sig och tappade markeringen på både Piatek och Borini ett par gånger.

SJU – åt Dybala och Bernardeschi, de båda förtjänar en eloge för olika motiv. Man såg inte till Dybala så ofta men är avgörande när han såg till att fixa en straff och slå in den på ett iskallt sätt.
Bernardeschi med sina fina aktioner såg verkligen till att liva upp matchens sista minuter. Enda synden är att han kanske skjuter för hårt och måste ställa in siktet lite bättre men han ser både så färsk och stark ut.

ÅTTA – till Juventus vilja att aldrig ge upp och detta i en match som inte alls var viktig på något sätt. Scudetton är visserligen inte klar än men koncentrationen ligger helt och hållet på Amsterdam. Men Juventus spelade en stor match ändå, trots allt.

NIO – åt Pjanic som kom in och förändrade detta Juve. Hans passning till Dybala var av en mycket hög klass som lyste upp hela stadion. Med honom på plan så ser inte den gamla damen så gammal ut längre…..say no more!

TIO –till Kean för alla hans mål, som hans vilja att inte stanna upp och att hela tiden bli bättre. Ett mål varje 47:e minut. Bäst i Europa och tillhör numera en av de spelare som producerar mest. Siffror som egentligen tillhör spelare kaliber CR7.

Vill du läsa om liknande saker här på sidan? Stöd då gärna mitt arbete med en välbehövlig donation, det hjälper mig att skaffa mer material som böcker, tidningar och tidskrifter!

Fino Alla Fine!
/Lorenzo

Lorenzo Callegari

Jag heter Lorenzo Callegari och Juventus har varit min passion ända sen 1966. Född i Italien, uppväxt i Sverige och flyttade tillbaka hem till Italien 1993 där jag än i dag lever mitt liv.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

0